• FORD B-MAX

FORD B-MAX

 

Datorită sistemului ingenios de deschidere al usilor, ai acces mult mai usor in habitaclul masinii si un interior extrem de rafinat si spatios.

Ingeniosul Ford B-Max

Ford B-MAX a fost special conceput pentru şoferul contemporan, care profită din plin de toate posibilităţile unei vieţi moderne. Cu toate că este o maşină compactă, ingeniosul sistem de acces în habitaclu îţi oferă o deschidere de 1,5 metri către un interior spaţios, rafinat şi de calitate premium.

Alături de designul unic, B-MAX are o multitudine de tehnologii care fac din condus o adevărată plăcere, un lucru simplu şi eficient. De exemplu, sistemul Active City Stop reduce riscul sau consecinţele unei coliziuni cu vehiculul aflat în faţă, în condiţii de trafic lent, activând automat frânele în locul tău, la nevoie. Cu Ford SYNC® îţi controlezi muzica şi telefonul prin simple comenzi vocale – SYNC® poate chiar să-ţi citească mesajele prin boxele maşinii – totul pentru ca tu să poţi conduce atent la drum şi cu mâinile pe volan. Iar revoluţionarul motor EcoBoost de 1,0 litru, pe benzină, produce puterea unui motor convenţional de 1,6, însă oferă cel mai bun consum din clasa lui.

Acces mult mai uşor în habitaclu

Datorită sistemului ingenios de deschidere al uşilor, ai acces mult mai uşor în habitaclul maşinii. Alături de un interior extrem de rafinat şi spaţios, acesta diferenţiază vizibil Ford B-MAX de celelalte automobile din clasa sa.Noul B-MAX are un design exterior unic. Cu uşile deschise, vei observa că montanţii centrali, care separă de regulă partea din spate a maşinii de cea din faţă, au fost integraţi în uşi. Aceasta înseamnă că nimic nu mai împiedică accesul extrem de uşor în maşină.

Explorează designul exterior al maşinii în imaginile şi filmele de mai jos.


Condusul urban – o plăcere!

B-MAX transformă condusul prin oraş într-o experienţă cu adevărat plăcută şi la îndemână. Iar asta datorită tehnologiilor avansate din dotare şi unui set de caracteristici surprinzătoare pentru o maşină de dimensiunea ei. Dacă mai pui şi sistemul ingenios de deschidere a uşilor, B-MAX îndeplineşte toate exigenţele şoferului modern.B-MAX este echipat cu tehnologii de vârf, care te ajută, practic, în fiecare aspect al condusului.


B-MAX frânează în locul tău, pentru a evita coliziunile la viteze scăzute

Inovativul sistem Active City Stop te ajută să eviţi, sau cel puţin să atenuezi, coliziunile din traficul urban, la viteze sub 30 km/h. Dacă sistemul detectează oprirea bruscă a maşinii din faţa ta, va acţiona în mod automat frânele.

Control sporit la plecarea din rampă

Sistemul de Asistenţă la pornirea din rampă te opreşte din alunecarea spre spate, atunci când porneşti din rampă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii asupra frânelor pentru încă 2,5 secunde, adică destul timp pentru ca să-ţi poţi muta piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie. De asemenea, este util pentru pornirea şi oprirea pe suprafeţe îngheţate sau cu polei.

Dai cu spatele mai uşor şi mai sigur

Stâlpi, gărduleţe, ziduri joase sau copii jucându-se... Camera pentru vizualizare spate îţi arată tot ce se află în spatele maşinii, pe ecranul sistemului de navigaţie. Pe lângă faptul că poţi vedea lucruri pe care, altfel, le-ai fi omis, te ajută şi la parcarea cu spatele, afişându-ţi pe ecran linii virtuale care să te ghideze în cele mai strâmte locuri. Pentru un maxim de confort, Camera vizualizare spate se activează automat când schimbi în marşarier.

Fără stres la parcare

Senzorii de parcare (dotare opţională) te ajută să aproximezi mult mai corect distanţele dintre maşină şi un obstacol din faţa sau din spatele maşinii. Senzorii declanşează un semnal audio, care se intensifică pe măsură ce te apropii de obstacolul respectiv. Sistemul este conceput pentru ca tu să poţi parca mai rapid şi mai sigur.

Aderenţă maximă pentru mai mult control

Sistemul de Control avansat al cuplului motor culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. Pe baza informaţiilor captate, sistemul menţine un echilibru permanent între puterea de tracţiune şi forţa de frânare transmise către fiecare din cele două roţi din faţă. Inclusă ca dotare standard, această tehnologie maximizează aderenţa la sol şi sporeşte manevrabilitatea autovehiculului, fiindu-ţi mult mai uşor să parcurgi curbele şi sinuozităţile traseului.

Consum redus cu Direcţia asistată electric

B-MAX este dotat cu Direcţie asistată electric (EPAS), care se adaptează automat în funcţie de situaţie. Când conduci prin oraş la viteze mici sau când parchezi, fiecare mişcare a volanului este mai lină şi mai fluentă, sporind astfel manevrabilitatea maşinii. La viteze mari (pe autostradă, de exemplu), sistemul face mişcarea volanului mai rigidă, pentru a-ţi oferi mai mult control şi siguranţă. Această tehnologie inovativă intră în acţiune doar la nevoie, astfel că foloseşte mai puţină energie, consumând mai puţin combustibil.

Drumurile lungi sunt mai relaxante

Dacă eşti pe autostradă, poţi seta viteza dorită direct de pe volan. Sistemul de Control al vitezei de croazieră menţine viteza setată, astfel încât nu mai e nevoie să ţii apăsată pedala de acceleraţie. Vrei să mergi mai repede sau mai încet? E simplu: ajustezi viteza din aceleaşi comenzi manuale de pe volan.

Consum mai redus cu ajutorul sistemului Auto-Start-Stop

B-Max este echipat, în versiunile cu motorizări EcoBoost, cu sistemul Auto-Start-Stop, care opreşte automat motorul atunci când maşina este staţionară, de exemplu la un semafor. Iar atunci când eşti gata să te pui din nou în mişcare, motorul va reporni automat. Această funcţionalitate se traduce în cele mai bune niveluri de emisii şi consum din clasă: emisii de numai 114 grame CO2/kilometru si consum mixt de 4,9 l / 100 km.

Putere impresionantă, eficienţă de vârf

Cu B-MAX îţi poţi alege configuraţia de putere şi eficienţă care ţi se potriveşte cel mai bine. Gama amplă de motorizări şi transmisii disponibile pe acest model include ingeniosul motor pe benzină EcoBoost de 1 litru, care furnizează puterea unui motor convenţional de 1,6 litri, dar oferă cel mai bun consum din clasa sa. Cei care preferă motorizările diesel vor remarca motorul Duratorq TDCi de 1,6 litri, în versiunea îmbunătăţită pentru eficienţă şi performanţă.B-MAX este disponibil cu o gamă amplă de motoare avansate, atât pe benzină cât şi diesel, precum şi cu mai multe variante de transmisie. Unul dintre aceste motoare atrage, inevitabil, atenţia din prima clipă, prin puterea şi cuplul deosebit de mari pentru dimensiunile sale, precum şi pentru cel mai bun consum din această clasă: motorul pe benzină EcoBoost de 1 litru.


Noul motor EcoBoost de 1.0 litri, cel mai bun din clasa sa

B-MAX poate fi livrat cu un motor revoluţionar, de un litru, care oferă –la 100 şi 120 de cai putere- puterea unui motor convenţional de 1,6 litri. Şi, totuşi, reuşeşte să consume cu 20% mai puţin decât motoarele convenţionale echivalente. De fapt, performanţele de consum şi nivelul scăzut de emisii ale acestui motor sunt mai apropiate de cele ale unui diesel.

Aceste rezultate au fost posibile prin reproiectarea integrală a motorului – un timp redus de încălzire şi reducerea coeficienţilor de fricţiune sunt doar două dintre îmbunătăţirile aduse. Iar pe lângă puterea pe care o oferă la un consum redus, acest motor te va impresiona şi prin sunetul şi sportivitatea care îl caracterizează.

Recent încoronat drept „Motorul Internaţional al Anului” pe baza voturilor din 35 de ţări din întreaga lume, motorul EcoBoost de la Ford oferă o tehnologie inovatoare ce schimbă regulile jocului la nivel global în gama motoarele pe benzină. Acest motor mic, cu tehnologie avansată a mai fost numit şi „Cel mai bun motor nou” sau „Cel mai bun motor sub 1 l”.

Pe lângă noul motor EcoBoost, B-MAX este disponibil cu motorul Duratec de 1,4 litri, care generează 90 de cai putere, şi cu motorul Ti-VCT de 1,6 litri – o variant echilibrată, care oferă, în combinaţie cu transmisia Powershift, 105 CP.

Două motoare diesel, care oferă cea mai bună eficienţă din clasa lor

Motorul TDCi de 1,6 litri generează 95 de cai putere, oferă cel mai bun consum din clasa sa – doar 4.0l/100km – şi are un nivel de emisii C02 de numai 104g/km. Alternativ, poţi opta pentru motorul TDCi de 1,5 litri, care produce 75 CP la un consum de 4,1l/100km şi cu emisii de numai 109g CO2/km.

Transmisie manuală, cu 5 viteze

Toate variantele de motorizare sunt disponibile cu un sistem de transmisie fluidă şi eficientă, cu cinci trepte de viteză, ajustate în detaliu pentru rezultate optime cu fiecare versiune de motor.

Transmisie automată ultraeficientă

Motorul pe benzină TI-VCT de 1,6 litri e disponibil şi cu transmisia automată Powershift. Combinând confortul unei cutii automate cu sportivitatea şi nivelul de control specifice unei cutii manuale, această transmisie cu şase viteze şi dublu ambreiaj pre-selectează automat viteza următoare, pentru a nu permite nicio pierdere de putere în momentul schimbării vitezelor. Schimbarea devine extrem de rapidă şi de fluidă, făcând şofatul mai plăcut şi mai antrenant şi, în acelaşi timp, reducând consumul şi emisiile de CO2 sub cifrele caracteristice unei transmisii automate tradiţionale.

Una dintre cele mai sigure maşini Ford

Ford B-MAX a obţinut rezultate remarcabile în testele de siguranţă desfăşurate de noi. De aceea, suntem convinşi că modelul de serie, cu numeroasele sale caracteristici de siguranţă, va obţine calificative oficiale excelente, chiar şi prin prisma noilor standarde, mai stringente (restrictive), aplicate de Euro NCAP.

Dotările de securitate ale maşinii sunt la fel de impresionante, printre ele numărându-se şi Sistemul global de închidere, care îţi dă posibilitatea de a închide şi deschide, din telecomandă, uşile şi geamurile.


B-MAX integrează o mare varietate de dotări avansate, care au un scop comun: să fii în siguranţă pe şosea:


Un premiu Euro NCAP Advanced, pentru a te menţine în siguranţă

Ford SYNC® cu Sistemul de Asistenţă în caz de urgenţă şi Sistemul Active City Stop au primit fiecare câte un premiu Euro NCAP Advanced: cea mai înaltă distincţie oferită de cea mai prestigioasă organizaţie independentă din Europa pe probleme de siguranţă. Premiul recunoaşte doar cele mai avansate tehnologii pentru evitarea coliziunii, pentru coliziune şi post-coliziune disponibile într-o maşină. Iar o măsură a angajamentului Ford faţă de siguranţă este dată de faptul că, pentru toată gama noastră, am primit până acum un total de şapte premii Euro NCAP Advanced, pentru toate inovaţiile proiectate să te protejeze.

B-MAX frânează în locul tău, pentru a evita coliziunile la viteze scăzute

Inovativul sistem Active City Stop te ajută să eviţi, sau cel puţin să atenuezi, coliziunile din traficul urban, la viteze sub 30 km/h. Dacă sistemul detectează oprirea bruscă a maşinii din faţa ta, va acţiona în mod automat frânele.

Eşti avertizat din timp dacă anvelopele pierd din presiune

Dacă, în timp ce te afli pe drum, unul dintre cauciucurile maşinii începe să piardă presiune, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri va aprinde imediat un indicator de avertizare pe panoul de bord. Astfel, ai mai mult timp la dispoziţie pentru a opri în siguranţă şi a rezolva problema.

Caroserie ranforsată

Caroseria maşinii a fost întărită în zonele cele mai importante, pentru a compensa integrarea în portieră a montantului central (stâlpul B). Inginerii Ford responsabili cu siguranţa vehiculului au elaborate, chiar, propriul test de siguranţă, pentru a se asigura că B-MAX depaşeşte şi cele mai severe standard de siguranţă.

Sistemele coordonate de siguranţă se activează într-o fracţiune de secundă

B-MAX este echipat cu un avansat Sistem Inteligent de Protecţie (IPS), care coordonează mai multe sisteme de siguranţă, pentru a oferi maximum de protecţie atât şoferului, cât şi pasagerilor.

Caroseriei rigide, care absoarbe o mare parte din forţa impactului, i se alătură tehnologiile avansate, aplicate în proiectarea scaunelor şi centurilor de siguranţă, rezultatul fiind scăderea riscului de rănire în caz de accident.

ESP te ajută să păstrezi controlul, indiferent de condiţiile de drum

Sistemul Electronic de Stabilitate (ESP) monitorizează permanent comportamentul vehiculului. În momentul în care este detectată orice deviere de la traiectoria aleasă de şofer, cum ar fi intrarea în derapaj, sistemul face automat ajustările necesare pentru ca vehiculul să reintre pe traseul corect. Totodată, această tehnologie contribuie la reducerea distanţelor de frânare, în caz de urgenţă.

Sisteme avansate, pentru o frânare mai eficientă

Sistemul anti-blocare a roţilor la frânare (ABS) şi cel de distribuire electronică a forţei de frânare (EBD) asigură, împreună, o frânare mult mai controlată a vehiculului.

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA) contribuie, şi el, la maximizarea eficienţei de frânare în situaţii de urgenţă. Sistemul analizează forţa de frânare pe care o aplică şoferul şi, atunci când este cazul, o amplifică în mod automat. (Acest sistem este integrat în sistemul ESP.)

Airbaguri care te protejează din toate direcţiile

Dacă doreşti să dezactivezi airbagul, spre exemplu în situaţiile în care pe scaunul pasagerului se află un scaun pentru copii, cu noul B-Max acest lucru este extrem de simplu. O simplă apăsare de buton dezactivează airbagul, iar un indicator de pe panoul de bord serveşte drept memento.

O oglindă retrovizoare care nu te orbeşte

Condusul pe timp de noapte este considerabil mai uşor şi mai plăcut dacă nu eşti orbit, constant, de farurile vehiculelor din spate. Oglinda retrovizoare heliomată detectează intensitatea luminilor din spate şi micşorează automat nivelul de reflexive al oglinzii.

Faruri mai luminoase, pentru un condus mai sigur

Farurile frontale cu halogen furnizează o lumină mai intensă şi mai pătrunzătoare, astfel încât să poţi vedea (şi să fii văzut) mai bine şi călătoria ta să fie una mai sigură. Farurile frontale cu halogen include lumini de zi cu tehnologie LED, pentru a te ajută să fii şi mai vizibil pe şosea.

Promotii

Magazinul de Roţi, noua platformă de comerţ online disponibilă pe www.roti-proleasing.ro Magazinul de Roţi, noua platformă de comerţ online disponibilă pe www.roti-proleasing.ro

Proleasing Motors vă aduce acum Magazinul De Roţi – noua platformă accesibilă pe www.roti-proleasing.ro...

Promoţie activă până la: 31.03.2019


Share