• FORD TOURNEO COURIER

FORD TOURNEO COURIER

 

Compact si neasteptat de incapator, acest vehicul de transport ofera spatiu abundent pentru patru sau cinci persoane, precum si pentru bagajele acestora.

NOUL FORD TRANSIT COURIER

Capabil, fiabil şi foarte eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, la fel ca toate utilitarele Transit. Confortabil, plăcut la condus şi plin de tehnologii inteligente, precum un autoturism Ford. Acesta este noul Transit Courier.

Forma compactă a utilitarei o face să aibă o manevrabilitate superioară şi, mulţumită unuia dintre cele mai bune diametre de bracaj din clasa sa, puteţi negocia cu uşurinţă străzile înguste şi spaţiile de parcare strâmte.

Nu vă lăsaţi însă păcălit de postura mică a noului Transit Courier; o suprafaţă de încărcare de 2,3 metri cubi vă oferă cu 10% mai mult volum de încărcare decât alte vehicule din aceeaşi clasă. Optaţi pentru peretele despărţitor pliant cu scaun pentru pasager care poate fi „pliat şi coborât” şi veţi beneficia, de asemenea, de o lungime de încărcare de top în clasa sa, de 2,59 m.

Şi indiferent de câte ori va trebui să opriţi, nu o veţi face prea des pentru a alimenta. Acest lucru se întâmplă deoarece motorul pe benzină premiat EcoBoost de 1,0 l şi motoarele avansate diesel Duratorq de 1,5 l şi 1,6 l asigură o economie de combustibil remarcabilă şi un nivel redus al emisiilor: până la 3,7 L/100 km (76,3 mpg) şi doar 97 g/km cu sistemul Auto-Stop-Start şi sistemul de limitare a vitezei la 100 km/h.

Tehnologii avansate, inclusiv cameră video pentru vizualizare spate, senzori de distanţă la parcare şi Asistenţă la pornirea în rampă (şi multe altele), sunt prevăzute pentru a face fiecare deplasare în parte cât mai sigură, uşoară şi fără probleme posibil. Toate acestea în timp ce Ford SYNC cu comandă vocală vă eliberează, oferindu-vă posibilitatea de a prelua şi de a efectua apeluri telefonice în modul hands-free. Mai mult, sistemul vă va citi cu voce tare chiar şi mesajele text pe care le primiţi.*

*Sub rezerva compatibilităţii telefonului

Stil practic

Designul Tourneo Courier a fost influenţat de patru obiective principale: să îţi ofere toate beneficiile practice ale unui vehicul pentru pasageri, să te menţină în siguranţă şi să ofere confort, să includă doar tehnologiile cele mai utile şi să asigure o maşină accesibilă ca preţ şi economică la condus.

Exterior

Aspectul Tourneo Courier nu este influenţat numai de stil. De exemplu, forma simplificată oferă maşinii un aspect contemporan, îmbunătăţind în acelaşi timp aerodinamica: iar acest lucru ajută la maximizarea eficienţei consumului de combustibil. De la lumini de înaltă tehnologie la uşi cu deschidere largă, fiecare aspect al acestui vehicul inteligent pentru persoane este proiectat pentru a fi la fel de practic pe cât este de aspectuos.

Interior

Confortabil şi bine lucrat, solid şi spaţios, interiorul este făcut pentru cei cu un stil de viaţă ocupat. Scaunele sunt proiectate ergonomic pentru a oferi suport maxim, iar daca tu eşti şoferul, vei avea fiecare comandă şi tehnologie la îndemână. Pasagerii vor călători având atât spaţiu, cât şi confort, în timp ce flexibilitatea scaunelor oferă mai multe opţiuni pentru transportul de persoane, lăzi, biciclete, cutii, mobilier dezasamblat...
 
 

O gamă de culori moderne: pe care o preferi?

 
Venice Red
Tectonic Silver

Race Red

Panther Black

Moondust Silver

Magnetic

Iceberg

Frozen White

Deep Impact Blue

Blazer Blue

 
 

Tot ceea ce ai nevoie de la o maşină.

Maşina este o parte importantă a vieţii tale, deci trebuie să te simţi în ea ca acasă. Maşina ta trebuie să îndeplinească toate rolurile pe care i le dai. Şi pe lângă a fi confortabilă şi flexibilă, maşina trebuie să facă fiecare călătorie uşoară şi plăcută. Află cum poate Tourneo Courier să îndeplinească toate aceste condiţii.


Tehnologia condusului

Rolul tehnologiei este întotdeauna acela de a-ţi oferi mai mult timp, de a te ajuta să te concentrezi asupra unor lucruri mai importante şi de a-ţi face viaţa mai uşoară. Iar în cazul noului Tourneo Courier, fiecare sistem, caracteristică sau mecanism este proiectat exact pentru acest scop.

Ford SYNC. Tehnologia avansată hands-free

Ford SYNC îţi permite să controlezi muzica şi să iniţiezi sau să preiei apeluri de pe telefonul mobil, utilizând comenzi vocale directe şi simple. De exemplu, dacă „acasă” este înregistrat ca număr de contact în agenda telefonului mobil, este de ajuns să rosteşti: „Apel acasă”, iar sistemul va apela automat numărul respectiv. Poţi utiliza comenzile vocale pentru a reda melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod® ori atunci când redai în flux melodii de pe un telefon compatibil Bluetooth®. Sistemul poate chiar citi cu voce tare mesajele text pe care le primeşti.

*Marca şi siglele Bluetooth® sunt oferite şi deţinute de Bluetooth SIG Inc şi orice utilizare a acestor mărci de către Ford Motor Company Limited şi de către companiile sale partenere se face în baza unei licenţe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin proprietarilor lor.

Drumuri mai puţin obositoare, călătorii mai economice

Tempomatul îţi permite să stabileşti o viteză pe care ulterior o menţine până când frânezi sau accelerezi. Cu ajutorul comenzilor de pe volan poţi ajusta, de asemenea, viteza în timp ce conduci. În plus, dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajută să menţii vehiculul în limita de viteză prestabilită pe care o selectezi. Pe lângă faptul că te va ajuta să economiseşti combustibil, sistemul poate, de asemenea, minimiza posibilitatea să depăşeşti limita de viteză. Pe lângă beneficiile practice, ambele tehnologii pot face ca lungile deplasări pe autostradă să fie mai relaxante. companiile sale partenere se face în baza unei licenţe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin proprietarilor lor.

Marşarier mai simplu

Stâlpi opritori, pubele, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate îţi arată tot ce se află în spatele autovehiculului pe un ecran integrat în consola centrală şi se activează automat atunci când selectezi marşarierul. Sistemul afişează, de asemenea, ghidaje virtuale pentru a te ajuta să parchezi chiar şi în spaţii înguste.

Senzori care facilitează procedura de parcare

Senzorii de distanţă la parcare te ajută să determini distanţa dintre vehiculul tău şi orice fel de obstacol din spate. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât te apropri mai mult de un obstacol.

Sistemul integrat de navigaţie se asigură că ajungi la destinaţie

Un sistem de navigaţie prin satelit complet integrat, cu ecran color de 5” şi sistem audio DAB pentru comenzi vocale clare. Sistemul răspunde la viteză în timp real şi la cele mai recente condiţii de trafic, oferind cele mai precise informaţii despre ora estimată a sosirii şi despre drum.


Confort

Uneori, detaliile fac diferenţa. Iar cu o serie de caracteristici ingenioase, tehnologii avansate şi depozitare inteligentă, tu împreună cu pasagerii vă veţi bucura de aceste diferenţe de fiecare dată când vă deplasaţi în vehiculul tău Tourneo Courier.

Un loc pentru toate obiectele

Cabina este concepută în aşa fel încât să poată fi folosit fiecare milimetru pătrat de spaţiu, inclusiv cel de deasupra celor două scaune din faţă, unde vei găsi un raft de depozitare mare, dar discret.

Confortabil, spaţios şi flexibil

Scaunele din Tourneo Courier sunt relaxante şi confortabile, fiind practice şi durabile în acelaşi timp. Designul lor le face, de asemenea, extrem de flexibile. De exemplu, scaunele din spate, se pot diviza 60/40 şi se pot „plia şi răsturna” înainte în zona picioarelor, creând spaţiu suplimentar pentru bagaje.

Înconjurat de spaţiu

Atunci când te faci comod în interiorul cabinei, vei avea imediat un sentiment de spaţiu interior generos: loc pentru tine, pasagerii tăi şi bagajele tuturor.

Bagajele tale sunt uşor de organizat

Este uşor să profiţi la maximum de spaţiul din portbagaj, cu ajutorul capacului de portbagaj reglabil. În poziţia superioară, capacul oferă un spaţiu pentru bagaje mai are decât multe alte maşini. În poziţia de mijloc, acesta poate separa obiecte mari sau grele de cele mici. De asemenea, poţi sprijini tava pe scaunele din spate pentru a lăsa spaţiu deschis pentru orice ai nevoie să transporţi.

Stocare inteligentă pentru toate dispozitivele tale

Docul MyFord este conceput pentru a ţine navigatorul, smartphone-ul sau playerul MP3 şi este prevăzut şi cu un port USB.

Spaţiu de depozitare mai mare, la îndemână

O consolă centrală mare îţi permite să păstrezi toate obiectele de călătorie „esenţiale”, la îndemână şi ferite de vedere. Există spaţiu pentru orice obiect de mărime A4 (de exemplu dosare, tablete şi cărţi) iar de fiecare parte a consolei există suporturi pentru băuturi.

Fă-te comod

Excursii scurte, călătorii lungi: te vei simţi întotdeauna confortabil la volan. Scaunul şoferului este reglabil în 6 moduri, include întindere rotativă şi reglare pe înălţime, şi poate include, de asemenea, un suport lombar reglabil, plus o cotieră interioară. În plus, puteţi alege perne încălzite pentru tine şi pasagerii tăi, care îşi pot ajusta scaunul în patru moduri diferite.

Volan poziţionat perfect

Poziţia de condus ideală este uşor de găsit cu volanul reglabil atât pe înălţime cât şi pe adâncime.

O coloană sonoră minunată

Conceput pentru a căuta cel mai puternic semnal radio şi a oferi cea mai buna calitate a sunetului în mişcare, sistemul audio avansat poate include difuzoare în partea din faţă şi din spate a maşinii, precum şi în stâlpii de pe fiecare parte. Indiferent ce muzică preferi, şi dacă o redai de pe un stick USB sau sistemul de divertisment al maşinii, Tourneo Courier este un loc minunat pentru a o asculta.

Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie

Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să intre în acţiune pentru a o îndepărta. Ştergătoarele cu senzor de ploaie sunt disponibile ca dotare opţională cu farurile automate (a se vedea mai jos).

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Tourneo Courier este prevăzut cu senzori care detectează scăderea luminii când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condiţiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acţionare automată, care pot simplifica şi mări nivelul de siguranţă al condusului. Farurile automate sunt disponibile ca dotare opţională cu ştergătoarele cu senzor de ploaie.

Ford Easy-Fuel, pentru alimentări fără probleme

Acesta face să fie practic imposibilă alimentarea greşită a autoutilitarei, deoarece duza pompei pur şi simplu nu se va potrivi. Şi pentru că Easy-Fuel este un sistem fără buşon, nu vei mai avea de-a face niciodată cu un buşon murdar.

Curăţaţi parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligentă este creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să apeşi pe un buton, iar sistemul poate să dezgheţe parbrizul în câteva secunde, chiar şi la temperaturi negative.

Setează temperatura dorită

Cu ajutorul dotării opţionale – Sistemul de climatizare automată (EATC), selectează pur şi simplu temperatura interioară dorită, iar sistemul o va menţine cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Haion acţionat prin apăsare de buton

Trebuie doar să apeşi un buton sub mânerul uşii şi haionul se ridica fără efort pentru a-ţi oferi acces la compartimentul de bagaje şi zona pasagerilor din spate.

Performanţă şi economie de combustibil: bucură-te de amândouă

Este bine întotdeauna să ai la dispoziţie performanţă, dar nu la orice preţ. Aşadar, motoarele puternice diesel şi pe benzină ale Tourneo Courier sunt, de asemenea, proiectate pentru a oferi o economie de combustibil pe care o vei observa rapid.


Motorizări

Profită la maximum de motor

Motorul revoluţionar pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îţi asigură puterea la care te-ai aştepta de la un motor de 1,6 litri convenţional, însă utilizează cu până la 24% mai puţin combustibil, cu emisii de CO2 cu 25% mai reduse, de numai 119 g/km.

Cele mai bune două motoare diesel din clasa lor

Un motor economic de 1,5 Duratorq TDCi produce 75 CP, păstrând în acelaşi timp consumul de carburant şi emisiile de CO2 la un nivel scăzut: 3,9 l/100 km şi 103 g/km (cu Auto-Start-Stop). Dacă doreşti să faci şi mai multă economie, motorul TDCi de 1,6 litri dezvoltă 95 CP şi (cu Auto-Start-Stop şi un limitator de viteză la 100 km/oră) oferă un consum de 3,7 l/100 km, cu emisii de CO2 de numai 97 g/km.


Economie

Motoarele diesel inovatoare, şi motoarele pe benzină revoluţionare pot reduce opririle pentru alimentare (şi facturile de combustibil). Exteriorul maşinii este conceput pentru a îmbunătăţi aerodinamica, ceea ce poate ajuta, de asemenea, economia de carburant. Şi alte tehnologii duc la economii suplimentare, în timp ce intervalele lungi de service pot aduce, de asemenea, economii de costuri.

Intervale de service lungi pentru costuri reduse

Fiecare piesă şi componentă a noului Tourneo Courier este proiectată să maximizeze rezistenţa şi să funcţioneze mai mult fără să necesite întreţinere. De aceea, intervalele de service sunt stabilite la 30.000 de km sau la 1 an.

Folosiţi mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop

Atunci când maşina ta se opreşte la semafor sau când aştepţi într-o coloană, această tehnologie opţională poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum ventilaţia, radioul şi Ford SYNC). De îndată ce eşti gata să pleci de pe loc, apasă pedala de ambreiaj şi selectează prima treaptă de viteză, ca de obicei, iar sistemul porneşte din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient în oraşe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).


Manevrabilitate

Manevre şi viraje fără eforturi

Sistemul de direcţie asistată electric (EPAS) se reglează automat pentru a permite virarea mai simplă şi mai uşoară atunci când parchezi într-un spaţiu restrâns şi virarea mai fermă pentru mai mult control pe autostradă. Spre deosebire de servodirecţia convenţională care funcţionează continuu şi consumă energie şi combustibil, sistemul nostru EPAS funcţionează numai atunci când este necesar, sporind economia de combustibil.

O maşină care este uşor de întors

Tourneo Courier are o rază de bracaj mică, ceea ce contribuie la reducerea stresului în cazul efectuării unor manevre pe străzi înguste şi aglomerate. Cu doar 2,6 rotiri ale volanului între cele două puncte de blocare, maşina va avea nevoie de numai 10,55 m pentru a întoarce.

Reconfortant din toate punctele de vedere

Facilitează pornirile în rampă, apelează serviciile de urgenţă în locul tău, oferă o aderenţă mai bună, te anunţă în cazul în care o anvelopă pierde din presiune: tehnologiile Tourneo Courier pot face toate acestea pentru tine şi mai mult decât atât. Maşina este de asemenea echipată cu o serie de sisteme de siguranţă şi securitate avansate, toate proiectate pentru a ajuta atât la protejarea ta, cât şi a vehiculului.


Tehnologii de asistare a şoferului

Fiecare tehnologie avansată are un scop anume, însă toate contribuie la liniştea ta.

Ford SYNC cu Asistenţă de urgenţă poate suna după ajutor chiar dacă dumneavoastră nu puteţi

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care vă poate salva viaţa este Asistenţa de urgenţă. În cazul puţin probabil al unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate efectua automat un apel direct către Serviciile de urgenţă în locul dumneavoastră. Dacă este cazul, puteţi alege să întrerupeţi apelul sau să discutaţi personal, dacă este necesar. Un aspect extrem de important este faptul că sistemul va furniza informaţii vitale, precum coordonatele dumneavoastră GPS, chiar şi atunci când v-aţi pierdut cunoştinţa.*

*Asistenţa de urgenţă Ford funcţionează în peste 30 de ţări din Europa. Această caracteristică funcţionează atunci când este conectată cu un telefon mobil compatibil pe care îl aveţi la dumneavoastră, în momentul în care un airbag este declanşat (cu excepţia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci când un senzor care înregistrează o coliziune întrerupe pompa de combustibil. Funcţia de mesagerie şi Asistenţa de urgenţă nu sunt acceptate în toate limbile europene.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistenţă la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în faţă atunci când porneşti din pantă. Sistemul funcţionează prin menţinerea presiunii la nivelul sistemului de fânare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurându-ţi mai mult timp şi control atunci când muţi piciorul de pe pedala de frână pe cea de acceleraţie. Acest sistem este, de asemenea, util când opreşti şi porneşti autovehiculul pe suprafeţe alunecoase.

Aderenţă maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracţiunii (TCS) elimină alunecarea în exces a roţilor şi îţi asigură cea mai bună aderenţă, performanţă şi stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime atunci când accelerezi.

Controlul electronic al stabilităţii te ajută să menţii controlul asupra autovehiculului, indiferent de condiţii

Controlul electronic al stabilităţii (ESC) monitorizează în mod constant deplasarea utilitarei, detectează orice abateri de la traseul ales (dacă vehiculul începe să patineze, de exemplu) şi corectează automat poziţia de drum. Sistemul este creat pentru a te ajuta să menţii controlul asupra autoutilitarei şi, în plus, te poate ajuta să reduci distanţa de frânare în caz de urgenţă.

Te avertizează dacă pneurile pierd presiune

Întotdeauna este important să menţii presiunea corectă în pneuri, pentru a te ajuta să economiseşti combustibil, să protejezi pneurile şi să fii în siguranţă. De aceea, senzorii monitorizează constant fiecare roată şi te alertează dacă apare o problemă, astfel încât să poţi trage pe dreapta, să verifici, să umflii pneul sau să schimbi roata.


Siguranţă

Menţinerea în siguranţă pe banda de rulare a remorcii

Funcţia de Asistenţă la stabilizarea remorcii (TSA) detectează „şerpuirea” sau balansarea remorcii şi reduce viteza maşinii tale până când problema dispare, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Putere suplimentară pentru frânare de urgenţă

Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA) ajută maşina să atingă eficienţa de frânare maximă în cazul unei situaţii de urgenţă. Sistemul detectează presiunea aplicată de şofer pe pedala de frână şi creşte automat această presiune, dacă este cazul. Pentru a reduce şi mai mult distanţa de oprire, noul sistem de intensificare hidraulică spate oferă o presiune de frânare suplimentară pe frânele din spate în timpul opririi de urgenţă, atunci când sistemul ABS este activat.

Protecţie continuă împotriva răsturnării

Reducerea efectului de răsturnare (ROM) monitorizează şi identifică condiţiile de condus periculoase care ar putea duce la răsturnarea maşinii tale. În acel moment, sistemul declanşează ESP pentru a interveni, pentru a controla viteza şi pentru a redobândi stabilitatea.

Airbaguri pentru şofer, pasager, laterale şi tip cortină

Tourneo Courier este disponibil cu airbaguri tip cortină, pentru şofer, pasager şi laterale. De asemenea, senzori avansaţi sunt poziţionaţi în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacţie rapidă şi controlată.

Porţi centura de siguranţă?

Centuri de siguranţă spate în trei puncte, cu retractoare, sunt montate ca standard, iar pentru a asigura că toată lumea este în siguranţă, maşina emite un memento sonor până la fixarea centurii.

Ajutor pentru menţinerea copiilor în siguranţă

Dacă există copii la bord, poţi dispune montarea de puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copii pentru cele două scaune dinspre exterior de pe rândul al doilea.


Securitate

Maşina ta, bagajele şi obiectele de valoare: există o serie de tehnologii de securitate avansate pentru a le ţine pe toate în siguranţă.

Poţi alege ce uşi să blochezi şi să deblochezi

Închiderea centralizată, cu telecomandă, a uşilor este dotare standard, iar acest sistem de închidere este mai sigur ca niciodată. Şi aceasta deoarece poţi alege să deschizi o singură uşă, în timp ce celelalte rămân blocate în mod sigur, până când activezi un comutator de pe portiera şoferului. Acelaşi comutator controlează blocarea şi deblocarea tuturor uşilor vehiculului.

Încuietori de uşi cu armătură împotriva efracţiei

Toate încuietorile uşilor sunt protejate cu o armătură anti-efracţie pentru a împiedica spargerea lor prin găurire sau dăltuire.

Două opţiuni de alarmă de nivel înalt

O alarmă de perimetru opţională ce protejează vehiculul, declanşându-se dacă uşile sau capota sunt deschise cu forţa. Pentru protecţie (şi descurajare a hoţilor) şi mai mare, alege un sistem de alarmă Thatcham de categoria 1. Acest sistem complex se activează automat în momentul în care se închide vehiculul şi emite un semnal sonor puternic dacă este declanşat de o intrare forţată, dacă maşina este ridicată sau dacă senzorii de mişcare detectează o mişcare înăuntru.

Promotii

Magazinul de Roţi, noua platformă de comerţ online disponibilă pe www.roti-proleasing.ro Magazinul de Roţi, noua platformă de comerţ online disponibilă pe www.roti-proleasing.ro

Proleasing Motors vă aduce acum Magazinul De Roţi – noua platformă accesibilă pe www.roti-proleasing.ro...

Promoţie activă până la: 31.03.2019


Share